film en

theater

Hier vind je een overzicht van lopende en afgeronde projecten op het gebied van film en theater. Heb je een project waar Stichting Agie bij zou kunnen ondersteunen? Stuur ons een beschrijving van je idee. Een van onze projectleiders neemt snel contact met je op.

Tekengebied 3

(Inn) a State of Siege

Deze korte documentaire vertelt het verhaal van drie werknemers van het beroemde Holiday Inn Hotel in Sarajevo, die in het hotel werkten tijdens de Bosnische oorlog van 1992-1995. Het hotel bleef open tijdens de belegering en was de verblijfsplek van buitenlandse journalisten. Hoe heeft deze ervaring de mannen veranderd en welke invloed heeft het op de volgende generatie, hun zonen?

Status: in productie
Soort: associate producer
Contactpersoon: Dženita Čamo

Mistura

Mistura is een fictiefilm over de zoektocht van een tiener naar haar identiteit en geluk. Het is de afstudeerfilm van de Rotterdamse filmmaker Leonor Plantenga.  

Status: in productie
Soort: co-productie
Contactpersoon: Michel Volwater

Voor elkaar

Voor Elkaar is een korte mocumentary dat commentaar levert op de gezondheidszorg in Nederland. 

Status: afgerond (nog niet vertoond, premièrefilm voor festivaldistributie)
Jaar: 2023 
Soort: co-productie
Contactpersoon: Dženita Čamo en Elles van Velzen

Super Opa

Super Opa is een educatieve film gedraaid in documentaire stijl. De kijker stapt in de belevingswereld van een kind dat een dementerende opa heeft. Door de ervaring en het commentaar van de kleindochter ontstaat meer begrip voor (het omgaan) met dementerende ouderen.

Status: afgerond (distributie)
Jaar: 2023
Soort: eigen productie
Contactpersoon: Elles van Velzen en Michel Volwater

Impossible Love

De maagd Innocentia trekt zich na een feestelijke avond terug in haar kamer in een groot  landhuis en ontdekt daar een slachtoffer van een woeste vampieraanval. De bloeddorstige vampier Malum ziet het meisje en is er meteen geïntrigeerd door haar. Dan laat Innocentia haar ware zelf zien en dat zou wel eens de ondergang van de vampier kunnen zijn.

Status: afgerond (distributie)
Jaar: 2021
Soort: eigen productie
Contactpersoon: Elles van Velzen en Michel Volwater

Het Patriarchaat

Het Patriarchaat is een korte drama film waarin de bekwame zakenvrouw Anna het opneemt tegen starre patriarchale opvattingen in haar strijd om leiderschap van het familiebedrijf in de jaren ’70.

Status: in post-productie
Soort: eigen productie
Contactpersoon: Dženita Čamo en Michel Volwater

Mede mogelijk gemaakt door: Rotterdams Vrouwenfonds, Gemeente Rotterdam en alle gulle mensen die ons via Crowdfunding hebben gesteund. 

Cirkels

De korte film ‘Circles’ toont op poëtische wijze het interne rouwproces van een vrouw die een dierbare heeft verloren.

Status: in post-productie
Soort: co-productie
Contactpersoon: Dženita Čamo en Michel Volwater

Tuin der Driften

Tuin der Driften is een korte absurde tragikomedie waarin twee buren een competitieve strijd aan gaan over wie de mooiste voortuin heeft. Het is de afstudeerfilm van regisseur en scenarist Daphne Severeijns. De film belicht het thema sociale vergelijking. 

Status: in productie
Soort: co-productie
Contactpersoon: Michel Volwater

Sterke vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

Multimediaproject dat een serie monologen op film en fotografische portretten van sterke vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis bevat.

Status: in ontwikkeling
Contactpersoon: Michel Volwater en Elles van Velzen